Familie og børn

lifestyle fotografi


Fordyb jer i nuet, mens jeg dokumenterer de ægte forbindelser, latter og kærlighed, der definerer jeres familiedynamik.


Du finder priserne her

Fordyb jer i nuet, mens jeg dokumenterer de ægte forbindelser, latter og kærlighed, der definerer jeres familiedynamik.

Familie og børne fotografering


Er der noget vi ikke kan kontrollerer, så er det vores børns humør på dagen. Dette ved jeg ofte er en stor bekymring for mange forældre. Det at betale penge for en fotograf og resultatet så slet ikke bliver som forventet, kan være meget følsomt.


Mit syn på og tilgang til børn har påvirket min stil inden for fotografiet. Er der noget jeg synes er helt igennem smukt og perfekt, så er det det uperfekte.

Jeg ønsker at du som forælder har tillid til mig som fotograf og min tilgang - jeg ønsker at du giver slip på dine forventninger til resultatet. At du dropper dine pinterest idéer og i stedet for leger med, er til stede og finder roen i dig selv.


Lad børnene være børn. Når dit barn skal fotograferes hos mig, så får barnet lov at have sine følelser. Det må gerne være imod mine idéer, sige fra og selvfølgelig kan det blive ked af det. Nogle gange er vi uheldige og barnet slår sig midt i løb og leg, stikker sig på en tidsel eller får en ridse. Det er møg uheldigt, men min erfaring er, at hvis vi tillader følelserne og rummer barnet, så er vi i gang igen.

Giv slip, hav tillid og gå med på dit barns initiativer


Jeg vil fortælle dig en oplevelse jeg havde, til en fotografering.

Du skal vide, at en familiefotografering ofte er med stærke følelser. Det kan se rosenrødt ud, på billederne - men ofte har der været stunder med store følelser eller måske frygten for at måtte opgive.


Her er det meget vigtigt at du som forælder trækker vejret, har tillid til processen og støtter barnet.


Og nu til fortællingen..


Til en familiefotografering en eftermiddagsdag i maj kom en familie til mig. De skulle fotograferes, men da de ankom var den ældste faldet i søvn på turen hertil. Hans reaktion på det hele var tristhed. Drengen havde ikke lyst til at samarbejde om noget. Jeg snakkede hurtigt med moderen om, at jeg lige holdt mig i baggrunden eller snakkede med hende og lillebror. Faderen tog sig af den ældste dreng. Han satte sig med ham, i det høje græs. Her kiggede de på naturen, tog den ind lidt ad gangen. De snakkede, puttede og krammede. Den kontakt var så vigtig for resten af sessionen! Det smittede af på drengene at han kunne lande et nyt sted, i tryghed.


I alt, fra ankomst og til at drengen var god igen, tog det cirka 10 til 15 minutter.


Det kan måske lyde af meget, i forhold til en hel fotosession, men i den tid har jeg både fotograferet mor og lillebror, samt kontakten mellem far og den ældste søn. Det nærvær og den kontakt som udspillede sig blev dokumenteret. For lige der var der mindet om en far og hans søn, der havde en helt særlig stund. De sad i deres lille boble - og drengen blev hjulpet i sine følelser. Et billede på en familie, hvor far også er en del af opdragelse og barndom.


Og hvordan blev resten af fotosessionen så? Jo, nu skal du høre..


Det blev en fotografering hvor natur og lys blev unikke elementer. Hvor drengene løb rundt om deres forældre i leg, hvor der blev plukket blomster til små buketter og det særlige bånd familien imellem kom til udtryk.


Din fotografering er helt unik og kun din, udfaldet fra gang til gang er aldrig det samme. Din rolle til familie og børnefotograferingen er vigtig, for du er dine børns trygge base. Husk på, at jeg er en fremmed de ikke kender, så selvom jeg ønsker at give dem en god oplevelse, så er alt uvant. Lige fra omgivelserne, vejret, mit kamera og mig.

FAQ

  • HVAD GØR VI HVIS DET REGNER?


Umiddelbart holder vi aftalen. Småregn eller mindre byger ser jeg ikke som en hindring. Jeg holder mig opdateret på vejrudsigten og ønsker helst først at rykke aftalen, når vi kommer helt tæt på.

  • HVOR ER LOKATIONEN?


Jeg fotograferer udendørs, hele året og bruger tid på at finde lokationer der matcher stil, årstid, vejret og er som I også kan komme til. Derfor er det ikke altid samme sted. Jeg sørger for at informere Jer om lokationen op til fotograferingen. Det kan ske at jeg af en eller anden grund er nødt til at ændre lokation, og dette vil I også blive underrettet om.

  • HVORNÅR ER DET GODT AT BLIVE FOTOGRAFERET?


Jeg vil umiddelbart sige, at det er godt at gøre i de tidsrum Jeres børn er friske. Sover Jeres barn lur mellem 12 og 14, ville jeg booke en tid enten kl. 9 eller 10 eller først igen kl. 16.

Jeg synes det virker bedst, når ikke lige er revet ud af luren. Tank op på mad og drikke hjemmefra/op til fotograferingen, så de grundlæggende basale behov er opfyldt.

Sørg altid for vand at drikke og lidt snacks at spise; udskåret vindruer, fruitfunk poser, rosiner eller andet der ikke fedter voldsomt eller krummer for meget. Det er meget arbejde i at fjerne snot og krummer efterfølgende, så medbring gerne vådservietter eller andet, til at tørre munden.

Det er også godt at huske: en jakke eller et tæppe og skiftetøj.

  • TØJVALG - HVAD SKAL VI HAVE PÅ?


Jeg synes at jordfarver, svage ensrettede farver fungerer rigtig godt i naturen. 1 uges tid før bookingen sender jeg en brochure ud med blandt andet en tøjguide i. Afdæmpet tøj der harmonerer indbyrdes, uden store logoer, forskellige print mv. Naturen er vild i forvejen, og derfor er det vigtigt at det harmonerer.


Til familiefotografering i de kolde perioder er det super vigtigt med flere tynde lag. Bambus, uld, bomuld som body/undertøj, tynde bluser, strømpebukser, leggings. Flere tynde lag isolerer godt mod kulden. Afslut eventuelt med en strik, termotøj eller jakke yderst. Det er altid godt med tøj der ikke dækker for hals og hage, så Jeres ansigter ikke er gemt væk.

  • HVORNÅR MODTAGER VI VORES FAMILIEBILLEDER?


Ved familie, børn, gravide og par sessioner modtager I de redigerede, digitale filer i et onlinegalleri, indenfor 7-14 dage. Her kan I selv udvælge de ønskede billeder og det er også muligt at tilkøbe flere eller bestille print.

  • TAGER DU FAMILIEBILLEDER I EGET HJEM?


Jeg kommer gerne hjem til jer. Over 20 km fra Roskilde er der et tillæg på 4 kr. pr km.

Det er begrænsede dage jeg har valgt til udekørende arbejde og derfor er det altid godt at indgå i en dialog med mig herom.

Se mere af mit arbejde og følg mig på Instagram
@michellneell